مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

سرماخوردگي كودك به دليل ورود ميكروب ها و ويروس ها به داخل گلو، عفونت بيني و سينوس به وجود مي‌آيد. به دليل ضعف سيستم ايمني كودكان، آن‌ها بيشتر در معرض بيماري قرار دارند. كودكان با نشانه هايي مانند آبريزش بيني، تب، بدن درد و … سرماخوردگي را نشان مي‌دهند. زماني كه اولين نشانه را در كودك مشاهده كرديد فورا كودك را به دكتر ببريد. تا با تب بالا و تشنج روبرو نشويد.

سرماخوردگي كودك احساس ناخوشايندي است كه كودك و والدين را خسته مي‌كند. كودك كسالت پيدا مي‌كند و خانواده نيز با مشكلات زيادي روبرو مي‌شوند. جهت اطلاع از نشانه هاي سرماخوردگي كودك تا انتهاي مقاله همراه ما باشيد تا با مشاهده علائم، زودتر براي درمان اقدام كنيد. 

منبع: سرماخوردگي كودك | 7 روش پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان

سرماخوردگي كودك چيست؟

بسيار ويروس در بروز سرماخوردگي دخيل هستند. كه به بيش از 200 نوع مي‌رسند. و به دليل سيستم ايمني پايين در كودكان، اگر مراقبت هاي لازم براي آنها صورت نگيرد؛ سريع تر از ديگران به سرماخوردگي دچار مي‌شوند. سرماخوردگي كودك با نشانه هايي مانند آبريزش بيني، گلو درد، تب و … نمايان مي‌شود.

سرماخوردگي را جدي بگيريد اما نترسيد. حتما به پزشك مراجعه كنيد تا درمان كودك آغاز شود. اما نگران نباشيد زيرا سرماخوردگي در بازه زماني 4 تا 10 روز بهبود مي‌يابد. اما اگر نوزاد و كودك با سيستم ايمني ضعيف به سرماخوردگي دچار شود، بايد فورا تحت نظر پزشك قرار بگيرد. سرما خوردگي يك بيماري ويروسي است و با داروهاي مخصوص به خود درمان مي‌شود.

علائم سرماخوردگي كودك شامل چه چيزهايي است؟

علائم نخستين در سرماخوردگي كودك، خارش و سوزش خفيف گلو همراه با آبريزش بيني و عطسه است. كودكان در اين شرايط بسيار خسته و كسل هستند. گريه مي‌كنند و بي حال به نظر مي‌رسند. حتي گاهي ترشحات بيني غليظ و به رنگ سبز يا زرد تغيير مي‌كند. اما به طور كلي سرماخوردگي كودك همراه با علائمي است كه در اين بخش مقاله اشاره كرده ايم.

🔸 احساس ناخوشي

🔸 كسالت

🔸 گلو درد

🔸 آبريزش بيني

🔸 سرفه

🔸 ريزش اشك چشم ها

🔸 عطسه

🔸 تب در برخي از مواقع

🔸 كاهش اشتها

🔸 درگيري سينوس ها

🔸 گوش درد

🔸 اسهال

🔸 استفراغ

علل سرماخوردگي كودك چه مواردي را در بر مي‌گيرد؟

از علل اصلي سرماخوردگي كودك، ويروسي به نام رينوويروس است. اين ويروس از طريق قطرات بسيار ريز غير قابل رويت بر روي اشيا و هوا منتقل مي‌شوند. اين ويروس بر روي لايه مخاطي گلو و بيني جا خوش مي‌كند. در نهايت باعث بروز سر درد، گلو درد و مشكلات تنفسي مي‌شود.

سرماخوردگي كودك با هواي خشك سريعتر اتفاق مي‌افتد و مقاومت در برابر عفونت ويروسي را كم مي‌كند. حتي كودكاني كه در معرض دود سيگار هستند، نسبت به افرادي كه با دود سيگار سر و كار ندارند؛ بيشتر سرما مي‌خورند. همچنين در هواي مختلف لباس مناسب بر تن كودك كنيد. به لباس هاي كودك در هنگام خواب توجه كنيد. و با موهاي خيس او را در معرض باد قرار ندهيد. 

روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك

سرماخوردگي كودك در هر شرايطي ممكن است. به طور كلي سرماخوردگي در 2 تا 4 روز نخست واگير دار است. و اگر كودك با فرد سرما خورده در ارتباط باشد، به راحتي از ديگران دريافت مي‌كند. حتي انتقال ويروس سرماخوردگي از طريق قطرات ريز و از راه فرد به فرد با سرفه و عطسه رخ مي‌دهد. عطسه و سرفه ويروس را تا 3 متر به اطراف پرتاب مي‌كند. در اين بخش مقاله روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك را توضيح داده ايم.

📌 سطح آلوده

يكي از روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك، سطح آلوده است. برخي از ويروس هاي سرماخوردگي تا يك روز حتي بر روي سطوحي مانند دستگيره، ميز و اسباب بازي باقي مي‌مانند.

📌 تماس مستقيم

تماس مستقيم از ديگر روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك است. افراد مبتلا به سرماخوردگي اين ويروس را همراه با خود در دست حمل مي‌كنند. و از همين طريق به مدت 2 ساعت مي‌توانند ديگران را به سرماخوردگي آلوده كنند.

📌 استنشاق ذرات ويروسي

يكي از روش هاي انتقال سرماخوردگي كودك، استنشاق ذرات ويروسي است. برخي از ويروس ها مانند آنفولانزا و كرونا به راحتي مي‌توانند حين سرفه، تنفس و مكالمه منتقل شوند.

طول مدت سرماخوردگي كودك چقدر است؟

علائم سرماخوردگي كودك معمولا 2 تا 3 روز اول تشديد مي‌شود. و معمولا به مدت 10 روز سرماخوردگي زمان بر مي‌شود. اما در برخي از كودكان حتي تا 2 هفته نيز علائم و نشانه هاي سرماخوردگي وجود خواهد داشت.

سرماخوردگي كودك تا چند روز واگيردار است؟

زماني كه سرماخوردگي كودك اتفاق مي‌افتد؛ احتمال انتقال ويروس در 2 تا 3 روز اول بيشتر خواهد بود. حتي  كودك مي‌تواند ويروس سرماخوردگي را چند روز قبل از ظهور نشانه ها به بيرون منتقل كند. حتي بيشتر افراد تا طول مدت 2 هفته مي‌توانند ويروس سرماخوردگي را انتقال دهند.

تب در سرماخوردگي كودك چند روز زمان مي‌برد؟

برخي موارد سرماخوردگي كودك همراه با تب است. كه اين نشانه را بايد جدي گرفت. در كودكان بزرگتر از 3 ماه زماني كه تب بيش از 3 روز ادامه دار شود بايد به پزشك مراجعه كنيد. در صورت تداوم تب پس از 72 ساعت به پزشك مراجعه كنيد. در كودك زير 3 ماه با بروز تب، فورا به پزشك مراجعه كنيد. اما جدا از مدت زمان تب بايد به نكات زير توجه كنيد.

🔺 كودك 3 ماه يا بيشتر سن دارد. دماي بدن او 39 درجه سانتيگراد و يا بالاتر رفته است.

🔺 كودك كمتر از 3 ماه است و دماي بدن او 38 درجه سانتيگراد و يا بالاتر است.

🔺 كودك مداوم در حال استفراغ است.

🔺 كودك غذا يا شير نمي‌خورد.

عوارض سرماخوردگي كودك چيست؟

سرماخوردگي كودك در اغلب موارد همراه با عارضه نيست. اما بازهم آشنايي با علائم و نشانه هاي عوارض سرماخوردگي كودك خالي از لطف نيست. در اين بخش مقاله راجع به عوارض اين بيماري صحبت كرده ايم.

🎀 ذات الريه

يكي از عوارض مهم در بروز سرماخوردگي كودك، ذات الريه است. كودكاني كه 3 روز پس از شروع علائم سرماخوردگي به تب مبتلا مي‌شوند، معمولا به ذات الريه باكتريايي مبتلا مي‌شوند. اين اتفاق مخصوصا زماني رخ مي‌دهد كه كودك سرفه و تنفس تند داشته باشد. 

🎀 سينوزيت

از ديگر عوارض سرماخوردگي كودك، سينوزيت است. در صورتي كه گرفتگي بيني تا 10 روز ادامه داشته باشد؛ نشان از بروز سينوزيت و عفونت باكتريايي است.

🎀 عفونت گوش

سرماخوردگي كودك در برخي موارد همراه با عفونت گوش است. اگر كودك پس از 3 روز از شروع سرماخوردگي به تب مبتلا شود، ممكن است ب عفونت گوش دچار شده باشد. 

🎀 آسم

آسم يكي از عوارض سرماخوردگي كودك است. در اين شرايط سينه كودك شروع به خس خس مي‌كند و با اگر بيمار آسم داشته باشد، نشانه هاي آن شدت مي‌گيرد.

درمان سرماخوردگي كودك

درمان سرماخوردگي كودك با درمان سرماخوردگي بزرگسالان متفاوت است. براي درمان كودكان مي‌توان از داروهاي ضد احتقان، ضد سرفه، خلط آور و آنتي هيستامين ها به شيوه تركيبي جهت كنترل علائم سرماخوردگي استفاده كرد. البته كه استفاده از اين داروها براي نوزادان و شيرخوارگان بدون تجويز پزشك امكان پذير نيست. در ادامه درمان علائم مختلف را توضيح داده ايم.

🟢 درمان سرفه در سرماخوردگي كودك

براي درمان سرفه در سرماخوردگي كودكان بزرگ تر از 12 ماه، عسل مفيد است. بايد كودك را تشويق كنيد تا مقدار كافي مايعات مصرف كنيد. به دليل اينكه كودكان در دوره سرماخوردگي اشتهاي كمي دارد، كمتر از هميشه به مصرف غذا مي‌پردازد. اما اگر شيوه خورد و خوراك كودك بدتر شود، بايد حتما به پزشك مراجعه كنيد.

🟡 درمان تب در سرماخوردگي كودك

زماني كه سرماخوردگي كودك همراه با تب بود، حتما بايد با پزشك مشورت كنيد. پزشك براي كنترل تب كودك استامينوفن تجويز مي‌كند و براي اين روش مي‌توانيد با مشورت پزشك ايبوپروفن را به كودك بزرگتر از 6 ماه بدهيد.

🟠 درمان گرفتگي و آبريزش بيني در سرماخوردگي كودك

جهت درمان آبريزش و گرفتگي بيني در سرماخوردگي كودك، با مرطوب كردن هوا مي‌توانيد علائم را كاهش دهيد. براي كودكان شيرخوار مي‌توانيد از قطره هاي بيني براي شست و شو استفاده كنيد. براي كودكان بزرگتر نيز مي‌توانيد از اسپري بيني حاوي سرم شستشو استفاده كنيد.

دارو درماني براي سرماخوردگي كودك

براي درمان سرماخوردگي كودك، آنتي بيوتيك ها موثر نيستند. اما اگر علائم كودك همراه با عفونت گوش، ذات الريه، سينوزيت و يك عفونت باكتريايي همراه باشد؛ پزشك آنتي بيوتيك تجويز مي‌كند. استفاده نادرست از آنتي بيوتيك ها باعث مقاومت ميكروبي و بروز عوارض مانند آلرژيك مي‌شود. حتي استفاده پيشگيرانه از ويتامين C باعث كاهش طول مدت سرماخوردگي مي‌شود.

داروهاي ضد سرماخوردگي كودك بي خطرند؟

بر اساس نظر سازمان غذا و داروي آمريكا، براي كودكان كمتر از 4 سال بدون مشورت با پزشك از داروهاي ضد سرماخوردگي كه نياز به نسخه ندارند، استفاده نشوند شامل مواردي است كه در ادامه توضيح داده ايم.

🔹داروهاي ضد حساسيت مانند ديفن هيدرامين و كلرفنيرامين

🔹 داروهاي ضد احتقان مانند فنيل افرين و سودوافدرين

🔹 شربت هاي خلط آور مانند شربت گايافنزين

🔹 شربت هاي ضد سرفه مانند شربت دكسترومتورفان

به طور كلي در سرماخوردگي كودك نبايد از داروهاي ضد سرفه استفاده كرد. سرفه مكانيسم طبيعي بدن است و به دفع ويروس هاي سرماخوردگي كمك مي‌كند. در صورتي كه كودك مشكلات تنفسي ندارد؛ نبايد نگران سرفه باشيد.

شيوه درماني در سرماخوردگي كودك

داروهايي كه براي سرماخوردگي كودك تجويز مي‌شود، باعث درمان نمي‌شود، اما علائم آن مانند تب و درد بدن را كاهش مي‌هد. براي شيوه مصرفي صحيح دارو مي‌توانيد به توصيه هاي دارو و تجويز پزشك عمل كنيد. خوشبختانه سرماخوردگي قابل درمان است. هرگز به كودكان آسپرين ندهيد زيرا عارضه نادر به نام سندرم ري به منظور ورم مغز و كبد به وجود مي‌آورد. براي اطلاع از شيوه درماني در سرماخوردگي كودك بهتر است از روش هاي زير استفاده كنيد.

🔻 سوناي بخار گرم به كاهش گرفتگي بيني كودك كمك مي‌كند.

🔻 حمام آب گرم يا استفاده از كمپرس آب گرم باعث كاهش درد مي‌شود.

🔻 براي رفع قرمزي زير بيني كودك، از پمادي مانند وازلين طبي يا مرطوب كننده استفاده كنيد.

🔻 با كمك دستگاه بخور، رطوبت هوا را افزايش دهيد.

🔻 قطره شستشوي بيني را در حفره هاي بيني كودك بچكانيد.

زمان مراجعه به پزشك براي سرماخوردگي كودك

در صورت مشاهده هر كدام از علائمي كه در زير اشاره كرده ايم، بايد به پزشك مراجعه كنيد.

❌ تغييرات رفتاري مانند بي حالي و تحريك پذيري، فورا به اورژانس مراجعه كنيد.

❌ در صورت سختي در تنفس و يا تنفس بسيار سريع، فورا به پزشك مراجعه كنيد.

❌ علائم عفونت گوش يا درد گوش

❌ قرمز شدن چشم ها

❌ امتناع از نوشيدن براي مدت طولاني

❌ تب بيش از 38.4 درجه سانتيگراد كه بيش از 3 روز زمان ببرد

❌ عدم بهبودي و افزايش گرفتگي بيني در طول مدت 10 روز

❌ ترشحات زرد رنگ چشم ها

پيشگيري از سرماخوردگي كودك چگونه است؟

ويروس هاي سرماخوردگي به قدري تنوع دارند كه توليد واكسن براي همه نوع آن امكان پذير نيست. براي پيشگيري از سرماخوردگي كودك بهتر است كه به نكات زير توجه كنيد.

⭕ از دست زدن به دستمال استفاده شده توسط ديگران پرهيز كنيد

⭕ كودك را از بيمار سرماخورده دور نگه داريم.

⭕ كودك را از دود سيگار دور نگه داريم.

⭕ آموزش مرتب شستن دست به كودك.

⭕ از حوله، ليوان آب خوري، چنگال، بشقاب و قاشق مشترك با افراد سرماخورده دوري كنيد.

⭕ هنگام سرفه يا عطسه به جاي استفاده از دست‌ها، دستمال استفاده كنيم. يا اينكه داخل آرنج خود را جلوي بيني قرار دهيم.

⭕ مصرف ويتامين C و روي براي كاهش سرماخوردگي كودك هنوز به طور قطعي اطمينان وجود ندارد. براي پيشگيري از اين طريق حتما از پزشك كمك بگيريد.

چگونه مي‌توان از سرماخوردگي كودك جلوگيري كرد؟

زماني سرماخوردگي كودك رخ مي‌دهد كه در معرض ويروس از طريق سرفه و عطسه قرار بگيرد. يا در تماس با سطحي باشد كه فرد سرماخورده آن را لمس كرده باشد. ويروس سرماخوردگي تا ساعت ها روي كتاب، نرده پله ها، دستگيره در، قلم، دسته بازي كامپيوتري و كيبورد كامپيوتر زنده مي‌ماند. كودكان بدون آگاهي از اين سطوح اجسام را لمس مي‌كنند و باعث سرماخوردگي كودك مي‌شود.

بهترين اقدام پيشگيرانه در سرماخوردگي كودك، شست و شوي دست ها مي‌باشد. بايد به كودك آموزش دهيد كه چگونه پس از هر بار توالت رفتن و يا دست زدن به سطوح مختلف، قبل از وعده هاي غذايي، پس از بازي و … دستان خود را بشويد. براي شستن دست ها از آب گرم و صابون استفاده كنيد. حتي محلول هاي ضد عفوني كننده دست نيز براي جلوگيري از ويروس و ميكروب كارآمد هستند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تقويت سيستم ايمني كودكان كليك كنيد.

كلام آخر

همانطور كه در اين مقاله راجع به سرماخوردگي كودك توضيح داديم؛ متوجه شديد كه كودكان از سيستم ايمني ضعيفي برخوردارند و والدين حتما بايد روش هاي پيشگيري از مريضي كودك را آموزش ببينند. زيرا امكان بروز هر نوع پيامد در سرماخوردگي وجود دارد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت تلفني و حضوري به شما مراجعين گرامي خدمات ارائه مي‌دهد. جهت كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه سرماخوردگي كودك مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره كودك با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره  02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 تماس بگيريد.

منبع: سرماخوردگي كودك | 7 روش پيشگيري از سرماخوردگي در كودكان

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/5/8  ] [ ۰۷ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 4
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب